Ondernemend Maashorst

Nieuws

 • Inschrijven CSU Innovatie Award ’21: nog mogelijk tot 9 september

  Maak jij een wereld van verschil?
  De oproep van deze vierde editie van de CSU Innovatie Award is: “Maak jij een wereld van verschil?”. Daarmee daagt CSU jonge ondernemers, startups en studenten uit om met slimme producten of diensten te komen die de leefwereld en werkomgevingen van mensen beter, gezonder en gelukkiger maken. Slimme en duurzame innovaties maken werkend, recreërend, lerend, reizend en zorgend Nederland wendbaarder en socialer in de snel veranderende wereld van morgen én overmorgen.

  Succesversneller voor innovatie
  De winnaar van de CSU Innovatie Award wint:
  onze succesversneller; een investeringsbudget van 10.000 euro toegang tot relevante netwerken en een marketing-boost. Daarnaast wordt diegene professioneel begeleid bij de doorontwikkeling van de innovatie voor toepassing in de facilitaire branche.

  Sinds dit jaar is er ook de CSU Aanmoedigingsprijs, voor het beste idee of concept wat nu nog in de kinderschoenen staat, maar wel al een podium verdiend. De winnaar van de Aanmoedigingsprijs krijgt de spotlights gericht op zijn of haar originele idee en wint bovendien een bedrag van 2.000 euro voor verder ontwikkeling van dit idee.

  Meld je nog snel aan of tip ons
  Elk idee dat we binnen krijgen inspireert tot een mogelijke samenwerking om de wereld beter, mooier, schoner, vriendelijker veiliger en duurzamer te maken. Er is nog één week om onze negenkoppige vakjury te overtuigen met jouw innovatieve idee. Dus ken jij (of ben jij) iemand met een goed idee, ga dan snel naar www.csuinnovatieaward.nl.
  ...
  Lees meer
  Imke de Korte
 • Première My Borrowed Heritage in Nederland!

  Aankomende 19 september zal de première plaatsvinden van een bijzondere documentaire in theater Markant in Uden!

  Een bijzondere documentaire gemaakt uit liefde en passie voor de folklore uit voormalig Joegoslavië. De Udense Efie Derksen gaat op onderzoek uit naar het behoud en de toekomst van het culturele erfgoed en wil tegelijkertijd de rest van de wereld dit prachtige stukje Europa laten zien.

  Het is een droom die uitkomt. Efie is geen filmmaakster, maar heeft het voor elkaar gekregen een professionele documentaire te maken. Met behulp van crowdfunding, professionals en eigen investering is het haar gelukt!

  Voormalig Joegoslavië staat vooral bekend om de heftige oorlogsverhalen, maar het is tijd om die andere kant, het rijke culturele erfgoed, aan de rest van de wereld te laten zien. Het leven daar, de tradities, klederdracht, muziek en dans zijn prachtig in beeld gebracht. De vraag of folklore nog een plek heeft in de huidige 21e eeuw staat centraal in deze documentaire. Nog voor dat het te laat is wilde Efie dit alles in deze documentaire vastleggen.

  Over Efie
  Efie is een geboren en getogen 'Ujese'. Zij en haar zus zijn opgegroeid met muziek en dans uit de Balkan. Haar Nederlandse ouders hebben elkaar op een internationaal folklorefestival in Hongarije leren kennen. Ze volksdanst al haar hele leven en in 2017 danste ze zelfs 3 maanden bij een folklore-ensemble in Banja Luka, Bosnië en Herzegovina. Daar is ook het idee voor deze documentaire ontstaan is. Benieuwd naar het hele verhaal? Kom dan vooral kijken!

  Zondag 19 september
  15:00uur
  Markant Theater Uden.

  Tickets: https://www.markantuden.nl/agenda/2100/Efie_Derksen/My_Borrowed_Heritage

  Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XC9dqJkm2Mg
  ...
  Lees meer
  Efie Derksen
 • Bernhovenrally

  De lions organiseren ook dit jaar weer een prachtige rally voor het Bernhove ziekenhuis . Op 12 september. Meer info op www.udenveghel.lions.nl

  ...
  Lees meer
  Paul van de Koevering
 • Levensgroot Stef Stuntpiloot

  Levensgroot Stef Stuntpiloot op locatie- geschikt voor ieder evenement (dayoff-events.nl)\

  Onze Levensgroot Stef Stuntpiloot heeft al op vele feestjes, evenementen en festivals gestaan. Ken je de kleine variant van je kinderen? Het vliegtuigje wat rondvliegt waarbij je met je vinger slaat en zorgt dat het vliegtuigje jouw muntjes niet raakt? Wij hebben een levensgrote variant. Deze speel je met maximaal 4 personen tegelijkertijd. Het vliegtuig gaat ruim 15 kilometer per uur en kan geheel over de kop. Voor een sfeerimpressie kijk ook eens hier.

  Wil jij hier meer over te weten komen? Lees hier dan verder. 
  ...
  Lees meer
  Ilona Reijnen
 • Levensgroot Dokter Bibber: een van onze activiteiten

  Onze nieuwste creatie is Levensgroot Dokter Bibber. Het welbekende gezelsschapsspel, waarbij je in de huid van ‘dokter’ treedt om de patiënt te opereren.. zonder al te veel te bibberen! De levensgrote versie speel je met 2 spelers tegelijkertijd. Een van de spelers hangt in een harnas en gaat de patiënt opereren. Hij/zij geeft instructies aan zijn medespeler, die middels de afstandsbediening de dokter bedient. Wij zijn de eerste in Europa die dit spel ontwikkelen in levensgrote versie!  Een sfeerimpressie vind je hier.

  Bekijk ook het verslag van DTV Nieuws Uden hier. 
  ...
  Lees meer
  Ilona Reijnen
 • Vanaf nu heten we Talvi Mediacentrum

   
  Vanaf augustus 2015 worden de huis-aan-huiskranten van voorheen De Winter Media Groep, uitgegeven door Uitgeverij Talvi BV. Uitgeverij Talvi is uitgegroeid tot een modern mediabedrijf met een vooraanstaande positie in de media- en communicatiemarkt in Noordoost-Brabant en Noord-Limburg.

  Naast het uitgeven van verschillende huis-aan-huiskranten, kan je bij Uitgeverij Talvi terecht voor drukwerk en verspreiding, het vervaardigen van huisstijlen en campagnes, het opzetten van websites en webshops, het opzetten en beheren van socialmediapagina’s en het schrijven van teksten en fotografie. De naam Uitgeverij weerspiegelt niet meer volledig de identiteit van het bedrijf. Daarom heten wij vanaf nu Talvi Mediacentrum. Een allesomvattende naam van de aangeboden diensten.

   Gigantisch lokaal bereik
  Wij kunnen onze zakelijke dienstverlening aan een gigantisch lokaal bereik koppelen. We hebben meer dan 1.930.000 pageviews per maand op onze nieuwssites en bereiken bijna 63.000 mensen via onze socialmediakanalen. Daarnaast bereiken we offline, via onze huis-aan-huiskranten, 209.500 huishoudens. Dat maakt ons onderscheidend!
  Lees alles over ons bereik, onze visie, de geschiedenis en onze aangeboden diensten op onze nieuwe website www.talvimediacentrum.nl
  ...
  Lees meer
  Mark Bras
 • Inspiratie vanuit de kinderen, de toekomst, van onze nieuwe gemeente

  De kinderen van de kindergemeenteraad mochten de allereerste KinderTrendrede voordragen aan burgemeester Marnix Bakermans uit Landerd, burgemeester Henk Hellegers uit Uden en de plaatsvervangend raadsvoorzitters. Zij kwamen met goede en belangrijke adviezen voor de nieuwe gemeente. Ook benieuwd naar de adviezen en ideeën van deze kanjers?
  https://www.uden.nl/data/downloadables/1/5/3/9/7/kindertrendrede_2021_maashorstgem.pdf 
  ...
  Lees meer
  Imke de Korte
 • Hoe kan ik verder na corona?

  Don Freijters helpt. Met ICT, coaching en video's. Maar vanaf nu ook met creativiteit voor jouw bedrijf of project. Heb je dus even iemand nodig om verder te komen na corona, maak dan snel een afspraak.
  Speciaal voor ondernemers uit Uden en Landerd heeft hij een leuke aanbieding: voor het eerste kennismakingsgesprek wordt maar 1 uur in rekening gebracht. Mensen die al met hem hebben gewerkt weten dat dit écht een aanbieding is!
  ...
  Lees meer
  Don Freijters
 • Corona snelteststraat Uden stopt per 1 juli

  Per 1 juli hebben we de snelteststraat gesloten door de aflopende vraag naar snel testen. 
  ...
  Lees meer
  Evert Oostendorp
 • Economische analyse gemeente Maashorst

  Voor elke ondernemer is deze economische analyse interessant. In goede samenwerking met de gemeente Uden en Landerd en ondernemersverenigingen uit elke kern is in een prettige sfeer dit rapport tot stand gekomen: een kwantitatieve en kwalitatieve analyse, een SWOT-analyse en speerpunten.

  https://www.uovdekring.nl/app/uploads/2021/06/20210610-Eindrapportage-Economische-analyse-Gemeente-Maashorst.pdf 
  ...
  Lees meer
  Imke de Korte
 • Positief artikel in FD over ondernemen in onze provincie

  De kracht van de provincie Noord-Brabant, in het bijzonder het noordoostelijke deel. Er zijn maar weinig regio's die zo veel veerkracht tijdens de coronacrisis toonden als Noordoost-Brabant.
  ...
  Lees meer
  Secretariaat UOV De Kring
 • Vliegende start Misfits, coachingstraject voor startende ondernemers

  Afgelopen maand zijn er 21 startende ondernemers gestart met het coachingstraject Vliegende Start Misfits dat we namens Gemeente Uden en UOV de Kring aan startende ondernemers aan mogen bieden. Een traject van een jaar, waarin startende ondernemers kennis maken met alle facetten van het starten van een eigen bedrijf. Met professionele coaches vanuit Coachweb en met behulp van gevestigde ondernemers leren starters hoe ze hun bedrijf op kunnen zetten, hoe ze hun bedrijf pitchen en hoe ze hun netwerk kunnen vergroten.
  Ben je als startende ondernemer ook nieuwsgierig naar dit traject of wil je als gevestigde ondernemer starters helpen, neem dan contact op via misfits@uovdekring.nl.
  ...
  Lees meer
  Imke de Korte
 • UOV de Kring podcast

  De eerste aflevering van de UOV de Kring podcast is te beluisteren op: https://ondernemenduden.nl/podcast Met deze podcast zullen we verschillende instanties voor het voetlicht brengen waarmee wij als UOV de Kring in gesprek zijn om het ondernemers klimaat voor bedrijven in Uden te optimaliseren. 

  In deze eerste aflevering staat het UWV centraal, Bob Gerrits maakt ons duidelijk dat we niet alleen moeten praten over het UWV maar vooral met het UWV.
  ...
  Lees meer
  Frank de Winter
 • Speelschema EK Voetbal 2021

  Een sportief weggevertje waarmee je al voor de aftrap scoort!
  ...
  Lees meer
  Team Tobe Sales
 • Ondernemersnieuws!

  Is er actueel lokaal ondernemersnieuws, zijn er opvallende nieuwsberichten! Of wil je nog lokaal communiceren naar je collega ondernemers. 
  Bedrijvig Uden bied de ideale oplossing, stuur dan gerust een mail naar m.bras@uitgeverij-talvi.nl
  ...
  Lees meer
  Mark Bras
 • Van Ondernemend Uden naar Ondernemend Maashorst

  Ondernemend Uden is opgericht met het idee om een digitaal platform te zijn voor alle ondernemers in de gemeente Uden. Laagdrempelig en gratis in gebruik. Een platform om elkaar digitaal te treffen, te inspireren en van elkaar te leren. 
  Nu de gemeente Uden een andere naam krijgt en een grotere gemeente gaat worden, zullen we dit platform daarop aanpassen. Daarom zal de naam van dit platform binnenkort veranderen naar Ondernemend Maashorst. De domeinnaam zal ook veranderen naar www.ondernemendmaashorst.nl (voorlopig blijft www.ondernemenduden.nl wel nog doorschakelen). Voor de rest blijft veel hetzelfde, maar zullen we met de groeiende gemeente ook meer ondernemers bereiken die gebruik kunnen maken van dit platform. Zo wordt het nóg waardevoller.
  ...
  Lees meer
  Imke de Korte
 • Tweede editie Green meets Grey geslaagd!

  Afgelopen 25 maart vond de tweede editie van Green Meets Grey plaats.

  Met een speciaal pakketje, die iedereen had opgehaald, kon het feest beginnen. Bart Zegers van Wiltec en Jessie van den Berg van Zennu deelden hun ondernemersverhaal en wat deze crisistijd voor hen en hun onderneming betekent. Ook leerden we een aantal ondernemers beter kennen door de krachtige pitches die ze wonnen tijdens de ondernemersbingo. In kleine groepen doken we break-out rooms in, en na inspirerende gesprekken en hier en daar een mooie discussie sloten we de avond gezamenlijk af. Het was een avond van ontmoeten, inspireren, netwerken en gezelligheid.

  De volgende editie wil je (ook) niet missen, die vindt plaats op 25 november 2021!
  ...
  Lees meer
  Efie Derksen
 • Gratis online workshop De Hybride Leeromgeving.

  Op dinsdag 13 april en donderdag 15 april om 19.30u zijn weer twee online workshops van De Hybride Leeromgeving. 
  In deze sessie laten we zien wat De Hybride Leeromgeving voor jouw bedrijf kan betekenen.
   
  WANNEER?
  DINSDAG 13 APRIL 2021 19.30u-21.00u
  DONDERDAG 15 APRIL 2021 19.30u-21.00u
   
  DE SESSIES BESTAAT UIT TWEE ONDERDELEN:  
  Onderdeel 1. Wat kan De Hybride Leeromgeving voor jouw bedrijf betekenen?
  De HLO is een platform voor de ondernemers in Uden en Landerd om kennis en ervaring op gebied van leren en ontwikkelen te 
  bundelen en met elkaar uit te wisselen. Bij de HLO gaan we samen aan de slag om het maximale uit jouw werknemers te halen. 
  Er zijn al een aantal interessante projecten waar je bij kunt aansluiten. Welke dat zijn hoor je in deze sessie. 
   
  Onderdeel 2. Een frisse kijk op leren. 
  In dit interactieve gedeelte neem je jouw gedachten over leren onder de loep. We bieden een frisse, actuele kijk op dit thema. 
  Wil je ook een bredere kijk op leren in jouw bedrijf? Samen ontdekken we nieuwe mogelijkheden die verder reiken dan het volgen van een opleiding of cursus. Niet alleen maar door erover te praten, maar door het zelf te ervaren!
   
  Ben je benieuwd wat De Hybride Leeromgeving doet en voor jouw bedrijf kan betekenen?
  Meld je hier aan voor deze online sessie: 
   
  Bekijk hier een voorproefje van de sessie: 
   
  ...
  Lees meer
  Marga Huijbregts
 • TIJDELIJKE ACTIE VOOR ONDERNEMEND UDEN | WIL JIJ OOK FITTER DE ZOMER IN?

  Wil jij ook fitter de zomer in en het beste uit jezelf halen? Doe dan mee met 'een fittere versie van jezelf.' 

  De komende 10 weken zet ik me extra in voor diegenen die graag gezonder de zomer in willen. Met een programma op maat help ik je op weg naar een fittere versie van jezelf. Met aandacht voor voeding én beweging. Laagdrempelig en haalbaar.
   
  Merk jij dat je hier ook behoefte aan hebt en wil je aansluiten? 
  Bel of mail mij dan. Gaan we direct aan de slag. 

  Cemile Kara
  06.43501540 
  cemilekara@kpnmail.nl (zet in het onderwerp: tijdelijke actie Ondernemend Uden)

  Hoi! Mijn naam is Cemile Kara. Naast freelance tekstschrijver ook voedings- en vitaliteitscoach. In deze periode zet ik mij extra in voor dit programma, zodat we allemaal fitter en energieker de zomer in springen. Doe jij ook mee?
  ...
  Lees meer
  Cemile Kara
 • Effect corona: grote verschillen tussen bedrijven in Noordoost-Brabant.

  Elke sector kent bedrijven die onzeker zijn over hun continuïteit. Dat bleek uit een online enquête die door 232 werkgevers - met totaal meer dan 50.000 werknemers in alle sectoren - ingevuld is. 

  De belangrijkste resultaten
  De sector horeca, toerisme en recreatie wordt hard getroffen, driekwart van de bedrijven in deze sector vreest voor hun continuïteit. 70% van de bedrijven heeft op dit moment in meer of mindere mate leveringsproblemen in de keten. Verminderde binding met medewerkers door thuiswerk is voor 65% bedrijven een probleem. Bij bedrijven met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt leidt corona in 22% van de gevallen voor deze mensen tot een zwakkere positie op de arbeidsmarkt. Bedrijven met arbeidsmigranten geven aan dat voor 30% van de arbeidsmigranten geldt dat die door corona een zwakkere positie op de arbeidsmarkt hebben.
   
  Uit de enquête blijkt echter ook dat voor een kwart van de bedrijven corona per saldo positieve effecten heeft.
   
  Ondanks de crisis lijkt de arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant nog steeds krap. 29% van de bedrijven geeft aan dat zij kampen met een personeelstekort. 14% van de bedrijven geeft aan te veel personeel te hebben. 21% van de bedrijven geeft aan ondersteuning nodig te hebben bij het begeleiden van werknemers van werk naar werk. De grote vraag is natuurlijk of de mensen die hun baan verliezen de mensen zijn die een groot deel van de vacatures in kunnen vullen.
   
  Bijna driekwart van de bedrijven (73%) verwacht het komende half jaar mensen aan te nemen waarbij in de helft van die gevallen extra maatregelen nodig zijn om dat te realiseren (zoals aanpassen van de functie of extra begeleiding). Een ruime meerderheid van de bedrijven geeft aan steeds meer belangstelling te hebben voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Veel bedrijven hebben behoefte aan ondersteuning bij het goed invullen van het personeelsbestand zoals interne opleiding, begeleiden van werk naar werk, in- en uitleen personeel.

  Aanleiding van de enquête
  Het doel van de enquête was inzicht te verkrijgen in de toekomstverwachting van het bedrijfsleven in de regio Noordoost-Brabant met betrekking tot personeelsbezetting. Komt er een personeelstekort aan of juist een -overschot? Verschilt dit per branche of bedrijfsgrootte? En aan welke hulp en ondersteuning is behoefte? Om deze vragen te beantwoorden is een online enquête rondgestuurd aan ondernemers in Noordoost-Brabant. Deze enquête is tot stand gekomen vanuit een unieke samenwerking tussen VNO-NCW Brabant Zeeland, het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant, AANtWERK, Talentvol, Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, OIK (Osse Industriële Kring), POM (Platform Ondernemend Meierijstad) en Ondernemersvereniging UOV De Kring. 
   
  Vervolgstappen
  Goed inzicht in de huidige en toekomstige situatie op de arbeidsmarkt is cruciaal om de extra middelen van de rijksoverheid effectief in te zetten. Met deze resultaten op zak kunnen alle betrokken partners uit de regio nu zorgen voor een krachtig gezamenlijk optreden. Het Regionaal Mobiliteitsteam[1] gaat hier een rol in spelen en is blij met dit initiatief vanuit de werkgevers.

  [1] In het Regionaal Mobiliteitsteam (dat op dit moment in oprichting is) werken werkgeversorganisaties, vakbonden, gemeenten, UWV, onderwijsinstellingen en SBB nauw samen met als doel het bieden van aanvullende dienstverlening aan personen die dreigen hun baan kwijt te raken of zijn kwijtgeraakt vanwege de coronapandemie en het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.
  ...
  Lees meer
  Secretariaat UOV De Kring
 • Bedrijvig Uden

  De eerste editie van Bedrijvig Uden voor dit jaar is binnen!
  Met op de cover: Kolonel Marcel van Egmond van Vliegbasis Volkel: "Wij moeten iedere wedstrijd winnen" 

  Benieuwd naar zijn verhaal en die van vele andere ondernemers die over hun "wedstrijd" vertellen! houd de brievenbus in de gaten!

  Wil je ook lokaal communiceren! Bedrijvig Uden bied de ideale oplossing.
  Neem gerust contact met me op: m.bras@uitgeverij-talvi.nl 
  ...
  Lees meer
  Mark Bras
 • Ondernemend Uden wordt Ondernemend Maashorst

  Tijdens Green meets Grey zal opzet Ondernemend Maashorst worden gepresenteerd. Bekijk interview UOV de Kring & ZOV https://youtu.be/m93FOg0GiFM

  ...
  Lees meer
  A. van Meegen
 • Tobesales kleurt Nederland rood!!

  Tobesales voorziet diverse Nederlandse gemeentes van rode stempotloodjes!!
  ...
  Lees meer
  Team Tobe Sales
 • Green meets Grey - 25 maart - meld je snel aan!

  Editie 2 van Green meets Grey. Een avond van netwerken, inspiratie en verbinding! Precies wat we nodig hebben in deze tijd. Meld je snel aan via: www.ondernemenduden.nl/gmg
  ...
  Lees meer
  Imke de Korte