Ondernemend Maashorst

Nieuws

 • Uitnodiging inloopmiddag voor ondernemers reconstructie N264 Uden

  De provincie Noord-Brabant, gemeente Maashorst en BAM werken samen aan de verbetering van de verkeersafwikkeling en de leefbaarheid op en rondom de N264 bij Uden tussen de A50 en Odilliapeel. Na het nodige voorwerk gaat aannemer BAM over een paar maanden buiten van start met de realisatie van de plannen. Graag willen we u uitnodigen voor onze inloopmiddag voor dit project speciaal voor ondernemers. U bent van harte welkom tussen 16.00 en 17.30 uur in De Balans in Uden. 

  Informatiemiddag N264 - ONDERNEMERS
  Datum: 14 februari 2023
  Tijd: 16.00 – 17.30 uur
  Locatie: De Balans, Beatrixhof 470, Uden

  Deze middag staan medewerkers van de Provincie Noord-Brabant, gemeente Maashorst en BAM klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt de ontwerptekeningen bekijken van de nieuwe inrichting en desgewenst kunt u persoonlijk uitleg krijgen over de planningen de werking van iVRI’s (intelligente stoplichten). Een aantal ondernemers zullen we de komende weken nog persoonlijk benaderen, omdat in het voortraject is gebleken dat goede afstemming vooraf en tijdens de uitvoering cruciaal is.

  Mocht dit tijdstip u niet schikken kunt u ook in de avond even binnenlopen tijdens de inloopavond voor omwonenden: 18.30 - 20.30 uur op dezelfde locatie.

  **************
  Voorlopige planning
  Hieronder vindt u alvast de voorlopige planning voor de werkzaamheden. De data kunnen nog wijzigen tijdens het verder uitwerken van de plannen.
   
  Januari - maart: verplanten en kappen bomen
  April - juni: start ombouw rotonde Wilhelminastraat naar kruispunt
  Twee weekenden in april - mei: Vervangen asfalt tussen rotonde Industrielaan en rotonde Oudedijk door geluid reducerend asfalt. 
  Mei – september: ombouwen rotonde Velmolenweg tot een kruispunt
  Juni: Ombouwen rotonde Karrevracht naar een kruispunt
  Juni (weekenden): Vervangen asfalt op de wegvakken door geluid reducerend asfalt.
  September: afronding wegwerkzaamheden aan de weg.
  November: aanplant nieuw groen en verplanten bomen.
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • 🏆 🥇Beste Nieuwe Trainer van Nederland 2022 🥇🏆

  Ik ben verrast en apetrots met het bericht dat ik "De Beste nieuwe Trainer van Nederland 2022" ben geworden. Deze prijs wordt uitgereikt door Springest aan de hand van reviews en feedback door deelnemers van mijn trainingen.

  Springest is de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Europa.

  Door de vele positieve recensies en feedback, is het super om te zien dat cursisten en klanten tevreden zijn met mijn werk en dat zij dit met anderen willen delen. Dit geeft me extra motivatie om door te gaan en om nog beter te worden in wat ik doe.

  Ik kijk ernaar uit om nog veel meer mensen en bedrijven te helpen en rijk te maken met mijn kennis en ervaringen.
  -----------------------------

  De stemmen zijn geteld en de winnaars van de Beste Opleider van Nederland-verkiezing van 2022 zijn bekend! Deze awards werden dit jaar uitgereikt in 4 overall categorieën en 15 verschillende opleidingscategorieën.

  🏆 Rob van Berkel mag zichzelf dit jaar de beste nieuwe trainer van Nederland noemen. Van Berkel wordt op de voet gevolgd door Marinko L. (Lips) en Deborah van den Bos.
  ...
  Lees meer
  Rob van Berkel
 • Inspirerende eerste editie Talent Event Maashorst

  UDEN | Woensdagavond bruiste Markant van inspiratie en humor. Een goedgevulde zaal, panel en organisatie bogen zich over de zin en onzin van (werk)geluk. Werkgeluk is niet altijd vanzelfsprekend. 1,2 miljoen werkenden in Nederland kampen met burn-out klachten. Tot hoeveel ziektedagen dit leidt? Tot maar liefst 13 miljoen! Alle reden om aandacht te hebben voor de omstandigheden die zorgen voor druk en stress op kantoor.

  Een aantal bedrijven, UOV De Kring, ZOV, Misfits en Eigen Wijzer Maashorst hebben er de aanmoediging in gezien om er een event voor te organiseren; het Talent Event Maashorst 2022. Het Talent Event was opgebouwd uit twee delen. Voor de pauze werd stilgestaan bij het Onderzoek Werkgeluk 2022. Uit dit onderzoek blijkt dat Nederlanders best gelukkig zijn met hun baan. Ze geven een score van 7,2.

  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • Verhuist naar de Vliegeniersstraat

  Beco Ledtechniek is verhuist naar de Vliegeniersstraat 11 in Uden benieuwd hoe het is geworden ? kom maar kijken  de koffie staat klaar.  
  ...
  Lees meer
  Ben van de Werd
 • Energieke aftrap Misfits Vliegende Start groep 4

  Woensdag 19 oktober begon er een nieuwe groep startende ondernemers met het Misfits Vliegende Start traject. In 1 jaar tijd zullen ze alle facetten van het starten van een eigen onderneming doorlopen. En wat een fantastische nieuwe groep!
  🚀 12 starters
  📍 uit Uden, Zeeland, Odiliapeel, Volkel, Reek
  💼 van webshop eigenaresse tot ombouwer van oldtimers naar elektrische auto's. Van Virtual Assistant tot lokale groenteteler
  💪 van 22 jaar tot 69 jaar
  💡 Bordenvol passie en inspiratie
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • Nog een paar plekken voor Misfits Vliegende Start

  Op 19 oktober start een nieuwe groep Misfits Vliegende Start. Een coaching traject waar startende ondernemers uit de gemeente Maashorst in 1 jaar tijd alle facetten doorlopen die van belang zijn voor het starten van je bedrijf. Dit traject mogen we namens gemeente Maashorst gratis aanbieden aan startende ondernemers uit onze gemeente!

  Elke maand is er 1 traingingsavond met een bepaald thema zoals pitchen, boekhouden, netwerken, zichtbaarheid, etc. Onder de begeleiding van professionele trainers en gevestigde ondernemers werk je in groepsverband aan het realiseren van jouw ondernemersdroom. 

  Voor de groep die op 19 oktober gaat starten hebben we nog een paar plekken vrij. Wees er snel bij door te mailen naar misfits@uovdekring.nl om meer informatie te ontvangen en je aan te melden. Vol = vol voor deze groep, maar er zullen nog meer groepen volgen.
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • Week van de Veiligheid

  In week 41 staat de Week van de Veiligheid op de planning. Het centrale thema is dit jaar gedigitaliseerde criminaliteit. Door heel Nederland wordt er aandacht besteed om de weerbaarheid tegen (gedigitaliseerde) criminaliteit te verhogen.

  Cybercrime bij ondernemers
  Waar ondernemers vroeger vaak aan goede sloten op de deur dachten als het ging om bedrijfsveiligheid, draait veiligheid anno 2022 steeds meer om digitale veiligheid. Want cybercrime is in opmars en cybersecurity een hot én noodzakelijk item. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 ondernemers, groot en klein, jaarlijks te maken krijgt met een cyberincident.
  • Een cyberincident kost een bedrijf gemiddeld € 50.000,-
  • 1 op de 2 mensen heeft wel eens op een phishing link geklikt
  • Nederland telt zo’n 1 miljoen slecht beveiligde wifipunten
  • 2.796 DDos-aanvallen per jaar
  • Cybercrime neemt elk jaar met 35% toe

  Preventie
  Ben je benieuwd of jouw onderneming de basis op orde heeft op het gebied van digitale veiligheid? Doe dan hier de Basisscan Cyberweerbaarheid! Check eerst de vijf basisprincipes op onderstaande flyer.

  Gehackt, wat nu? 
  Als je slachtoffer bent van cybercrime, in welke vorm dan ook en je hebt geen crisisplan, wil je weten wat je moet doen. Op www.hackhelpdesk.nl vind je een handig stappenplan dat je helpt om (meer) schade te voorkomen. 
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • Doorpakken, de podcast

  Ben je op zoek naar inspiratie als startende ondernemer? Probeer Doorpakken de podcast dan vooral een keer. Bordenvol inspiratie, tips, trucs en ervaringen van startende en gevestigde ondernemers. Erg leerzaam en leuk om te luisteren!

  https://open.spotify.com/show/1j7FhFNe815Gs87l5ezMrM?si=25491b6f9f554a59&nd=1
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • Doe mee zodat wij jullie stem kunnen laten horen.

  Beste ondernemer in Brabant en Limburg,
   
  Ondernemers staan momenteel voor verschillende grote uitdagingen. Stijgende energieprijzen, netcongestie, personeelstekort, inflatie, bereikbaarheid. Daarbij was de wet- en regeldruk in Nederland nog nooit zo hoog als nu. VNO-NCW Brabant Zeeland onderzoekt daarom samen met de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) waar ondernemers in Zuid-Nederland tegenaan lopen. Wil jij jouw uitdagingen met ons delen? Invullen kost je nog geen 5 minuten.
   
   
  Alleen zo krijgen we inzicht in hoe het ervoor staat met het bedrijfsleven in onze regio en brengen we de situatie duidelijk over het voetlicht bij bestuurders van zowel de provincies als het Rijk.
   
  Ik wens je veel ondernemerskracht toe! 
   
  Hartelijke groet,
   
  Ellen Kroese
  directeur VNO-NCW Brabant Zeeland 
  ...
  Lees meer
  Frank de Winter
 • Jij komt toch ook?

  Ondernemersavond Maashorst
   
  Namens Samenwerkende Ondernemersverenigingen Maashorst (OV Odiliapeel, OV Volkel, UOV de Kring, MKB Schaijk – Reek en ZOV Zeeland) nodigen wij u graag uit voor een ondernemersavond.
   
  Datum: dinsdag 11 oktober 2022
   
  Locatie: House of Beers
                   Prior van Milstraat 2
                   5402 GH Uden
  Tijd:       Inloop vanaf 18:00uur
                   Start programma 18:30uur
                   Einde programma 23:00uur.
  (Parkeren bij voorkeur op Nieuwe Markt Uden, na 18:00uur gratis.)
   
   
  Met het thema “Proef de Maashorst” gaan we deze avond in zowel woord als beleving de kracht van onze nieuwe gemeente Maashorst benadrukken. 
   
  U wordt ontvangen met een welkomsdrankje geserveerd door De Linde uit Reek en/of een lekker kopje koffie van Van Tienen Zeeland.  
  Naast een bijdrage vanuit bestuur ondernemersverenigingen zullen inspirerende sprekers als Burgemeester Paul Rüpp, Joep Manders (Camping Hartje Groen Schaijk) & Thijs de Winter (Maasdorst Bier) in woord de gemeente Maashorst belichten waarna Big Boys Uden in beleving
  een “culinaire Maashorst- reis” zullen verzorgen. 
  Een culinaire beleving met vers bereide gerechten als Pulled Pork Wrap (Smaak van Streeck), Cobb Salad (Stipkip), Paddenstoelensoep (Heereco), Beefburger (Van Mook), Oven Stew (Maasdorst Bier) en een heerlijk dessert van IJscafe Holland met aardbeien van Jan. 
  Drank op deze avond, inclusief zowel bier- als whiskeyproeverij, wordt verzorgd door House of Beers Uden.  
   
  Tijdens de culinaire Maashorst- reis heeft u, in een informele setting, alle gelegenheid om nader kennis te maken met andere aanwezige ondernemers uit onze gemeente Maashorst.
  PROEF DE MAASHORST DOOR BELEVING EN VERBINDING.
   
  Aanmelden tot uiterlijk 7 oktober verplicht via bijgaande link:  https://www.uovdekring.nl/agenda/proef-de-maashorst

  (afmelden kan tot 48uur van te voren, daarna brengen wij een no show fee van € 45,00 p.p. in rekening)  
   
  Een ludieke uitnodiging per post volgt op korte termijn!
  We ontvangen u graag dinsdag 11 oktober!
  ...
  Lees meer
  Frank de Winter
 • Bedrijvig Maashorst - oproep

  Heb je een leuke, interessant, unieke hobby!
  Of ken je een ondernemer(ster) die dat heeft uit de gemeente Maashorst, tip ons!
  Mail deze gerust naar bedrijvig@talvimediacentrum.nl
  ...
  Lees meer
  Mark Bras
 • Vakantie - Misfits startersloket

  Vanwege de vakantie periode is het startersloket van Misfits op dit moment gesloten. Vanaf 31 augustus staan we weer voor je klaar. We wensen iedereen een zomer vol energie, inspiratie en nieuwe avonturen! 
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • Misfits Vliegende Starter: Luuk Claassen

  Mijn naam is Luuk Claassen. Samen met mijn ouders ben ik een dagbeleving voor mensen met dementie aan het opzetten in Odiliapeel, genaamd De Heihoeve. 

  We bieden een rustgevende en fijne plek aan de rand van de Odiliapeelse bossen waar mensen met dementie van een unieke dagbeleving kunnen genieten. Alles draait om het ervaren van zoveel mogelijk geluksmomentjes. Doordat ons familiebedrijf een kleinschalige dagbeleving is, is er tijd voor persoonlijke zorg en aandacht. Met een gepassioneerd en creatief team maken we van elke dag, een dag vol geluksmomentjes. 

  Over 10 jaar hopen we een goed lopende dagbeleving te hebben. Misschien wel met 24-uurs zorg als hier behoefte aan is en hopen we een heleboel gasten en mantelzorgers van geluksmomentjes te kunnen blijven voorzien.

  Dankzij het Misfits Vliegende Start traject hebben we een beter beeld gekregen van de verschillende doelgroepen die wij hebben en hebben we concrete stappen kunnen zetten om deze doelgroepen te bereiken en zo onze bekendheid te vergroten. Daarnaast heb ik veel gehad aan de hulp en kritische vragen van de trainers in het traject en mijn ondernemerscoach Erno van Lieshout.

  De tip die ik andere starters mee zou willen geven is dat bij het starten van een bedrijf niet alles zomaar aan komt waaien, maar als je je passie en je hart in de strijd gooit het af en toe voelt alsof je het winnende doelpunt maakt in de WK finale.

  Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op www.deheihoeve.nl
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • Misfits Vliegende Start - Nieuwe groep gestart

  Twee maanden geleden is er weer een nieuwe groep startende ondernemers gestart in het Misfits Vliegende Start traject. Alle plekken zijn bezet met hele gemotiveerde starters die in 1 jaar tijd alle facetten van het opstarten van een onderneming gaan doorlopen. Onder professionele begeleiding vanuit Coachweb en andere experts die op verschillende vakgebieden ingevlogen worden. Bijeenkomst 1 ging over het vormen van de missie en visie van je bedrijf, bijeenkomst 2 over boekhouding en financiën en bijeenkomst 3 over het maken van een goede pitch. Er zullen nog 7 bijeenkomsten volgen met diverse onderwerpen. Daarnaast krijgen de starters begeleiding vanuit gevestigde lokale ondernemers die hen vanuit hun eigen ervaring en netwerk verder helpen in hun ondernemersdroom. Namens de gemeente Maashorst wordt dit traject gratis aangeboden aan startende ondernemers uit de gemeente.
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • Radboud Oncologie Fonds - Ren kanker de wereld uit

  Als "survivor" van uitgezaaide blaaskanker, weet ik als geen ander hoe belangrijk nieuw onderzoek naar kanker is.

  Zonder immunotherapie in het Radboudumc, was ik in 2017 hoogstwaarschijnlijk overleden. Immunotherapie was destijds een nieuw middel in de strijd tegen blaaskanker.

  Sinds 2018 heb ik mijn sportieve passie gevonden in het hardlopen. Ik hoop dat ik, naast dat ik mij vrijwillig inzet bij het Radboud Oncologie Onderwijs, nog een extra steentje kan bijdragen door sponsorgeld op te halen voor zoveel mogelijk onderzoek initiatieven vanuit het Radboud Oncologie Fonds. 

  Ik zou het enorm waarderen als u mij en vooral het Radboud Oncologie Fonds zou willen steunen met een financiële bijdrage via de link.

  ...
  Lees meer
  Robert van Dijk
 • Project 'N605 Volkel' in een nieuwe fase

  De vraag 'Verleggen we de N605 wel of niet naar de Zeelandsedijk?' is al jaren onderwerp van gesprek. Uit eerdere studie van de provincie bleek dat er geen verkeerskundige argumenten zijn voor dit ‘omklappen’ van de N605. We hebben een uitgebreide omgevingsstudie uitgevoerd, in nauw overleg met alle belanghebbenden. In september is voorkeursvariant C vastgesteld in de raad. Voor dit zorgvuldige besluit zijn aspecten zoals leefbaarheid, duurzaamheid en gezondheid meegewogen. Inmiddels is de planstudiefase aangebroken. Daarin wordt voorkeursalternatief C nader uitgewerkt. Deze fase loopt door tot in 2023. 

  Ook in deze fase zijn we weer veelvuldig in gesprek met belanghebbenden. Zo komen we samen tot een gedragen oplossing voor een duurzame toekomst van de N605 en Volkel.

  N.B. De stappen en data in de tijdlijn hieronder zijn onder voorbehoud (ter indicatie) en kunnen nog wijzigen.

  Op de hoogte blijven per mail? Laat het weten door een mailtje te sturen naar: n605volkel@gemeentemaashorst.nl en ontvang de nieuwsbrief en andere updates in uw mailbox.

  Meer info: https://maashorstaanhetwoord.nl/nl-NL/projects/n605-volkel
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • Misfits Vliegende Starter: Estell Koninkx

  Ik ben Estell Koninkx.
   
  Ik houd me bezig met het inspireren en motiveren bij het kiezen van je eigen weg als je niet weet waar je naartoe wilt.
   
  Mijn ondernemersdroom is ontstaan omdat ik zelf wilde ondernemen, maar niet wist waarin. Voor mij is dat de manier om mijn eigen weg te gaan. Nu zet ik mijn zoektocht in om anderen daar ook bij te helpen. Ik ging van niet weten wat ik wil naar niet meer anders willen. Dit gun ik iedereen toe.
   
  Over 10 jaar zou ik met een team van mensen zoveel mogelijk mensen willen helpen met het vinden van hun eigen weg. Ik denk namelijk dat velen kunnen inspireren met hun verhaal. Ik hoop dan een grote bekendheid te hebben, zodat velen geïnspireerd kunnen worden.
   
  Dankzij het vliegende start traject heb ik mijn eerste stappen in de juiste richting kunnen maken. Ik geloof niet dat ik was geweest waar ik nu ben als ik het traject niet had gevolgd.
   
  Startende ondernemers zou ik adviseren in contact te komen met een ervaren ondernemer om hen te begeleiden. Zij kunnen hun kennis en ervaringen inzetten om jou verder te helpen en je hoeft de fouten niet meer te maken die zij al hebben gemaakt. Zij kunnen vanuit een ander perspectief naar jouw onderneming kijken.

  Misfits Vliegende Start is een traject van een jaar waar startende ondernemers, in groepsverband, aan de slag gaan met het realiseren van hun ondernemersdroom. Ze doorlopen alle facetten die hiermee te maken hebben. Dit onder professionele begeleiding vanuit Coachweb en coaching vanuit ondernemerscoaches uit de regio. Dit traject wordt gratis aangeboden aan startende ondernemers, door de gemeente Maashorst. Voor vragen kun je terecht bij: misfits@uovdekring.nl
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • De Handelswinckel in Uden biedt plek voor studenten én lokale ondernemers

  Van cadeau artikelen tot kleding en speelgoed, er is van alles te vinden in de Handelswinckel in het centrum van Uden. De winkel is een podium voor studenten en lokale ondernemers uit 't Handelshuys. De studenten worden betrokken bij het runnen van de winkel, zodat ze veel praktijk ervaring op kunnen doen. Een mooie manier om werken en leren te combineren. 
  Het is een samenwerking tussen de gemeente Maashorst, ROC de Leijgraaf en 't Handelshuys.

  Meer informatie via dit filmpje: https://dtvnieuws.nl/televisie/gemist/dtv-nieuws-maashorst/26c2f96b-2522-4888-8f3b-5d2f20f882fc/de-handelswinckel-in-uden-biedt-plek-voor-studenten-en-lokale-ondernemers?fbclid=IwAR1RHTUklaqH4nyZ-PrgaH7mgJN_25UPVIGDdV1ENeuJfaAAE-oCMMuY5Hk
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • CSU INNOVATIE AWARD 2022

  De CSU Innovatie Award is een succesversneller die impactvolle innovaties direct in de volgende versnelling brengt. Voor het vijfde jaar op rij nodigt CSU je uit om jouw innovatieve idee – jouw vooruitziende blik – op scherp te zetten binnen de brede facilitaire branche. Met jouw waardevolle innovatie, jouw eigenzinnige visie voor de toekomst, kun je de wereld veranderen en de wereld. Voor iedereen, overal. Jij bent aan zet voor de wereld van morgen én overmorgen. Deel jouw innovatie en maak jouw visie waar!

  INNOVATIE AWARD
  • - Ben jij een (jonge) ondernemer met een innovatief idee?
  • - Draagt je idee bij aan actuele uitdagingen in de samenleving?
  • - Is je idee toepasbaar in de facilitaire branche?
  Weet jij ons te overtuigen van jouw positieve impact?
  Schrijf je in vóór 8 september 2022, 12.00 uur.

  SUCCESVERSNELLER
  • - Ontvang een investeringsbudget van 10.000,-
  • - Krijg professionele begeleiding & coaching.
  • - Stap in een netwerk van mogelijkheden.
  • - Geef een boost aan je marketing.
  • - Zet jouw idee direct in de volgende versnelling.
  • - Ontwikkel je innovatie voor de facilitaire branche samen met ons!

  Inschrijven en meer informatie:
  www.csuinnovatieaward.nl
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • Techniek Dag Uden

  Tijdens de Techniek Dag Uden stellen 

  Op 14 mei 2022 nodigen wij jou uit op Techniek Dag Uden. Op deze dag openen acht technische bedrijven (Van de Graaf Interieurbouw BV, Van den Heuvel Logistiek, M. Jonkers Riooltechniek, VBV elektro en kunststof, Autoschade Herstel Paul Hol, SLB GROUP, VRS Uden en DKH metaalbewerking) haar deuren voor jong en oud. Kom erachter welke technische bedrijven actief zijn in Uden en laat je verwonderen en inspireren tijdens een van de rondleidingen en neem een kijkje in onze ‘technische keukens’.

  Houd jij van een technische uitdaging? Dan zie we jou op Techniek Dag Uden!

  ...
  Lees meer
  Jels Toonen
 • Wegwerkzaamheden St. Hubert 7 & 8 mei - N264 dicht

  In verband met asfalteringswerkzaamheden is de N264 in de kom van Sint Hubert afgesloten van zaterdag 7 mei 07.00 uur tot zondag 8 mei 17.00 uur. Deze route is dicht voor alle verkeer.
  Er worden omleidingsroutes ingesteld. Dit is dezelfde omleidingsroute als in het najaar van 2021 (zie kaartje in de bijlage). 
  ...
  Lees meer
  Secretariaat UOV De Kring
 • ‘Vliegende Start’ kent flitsende apotheose

  De eerste editie was al uitstekend; de tweede overtrof dat succes met gemak en intussen is er een derde ronde in voorbereiding: starterstraject Misfits Vliegende Start. Onlangs ontvingen 17 startende ondernemers uit twee pilotgroepen hun certificaat. Startup Officer Imke de Korte vertelt.

  Vliegende Start is een initiatief van Misfits (onderdeel van UOV de Kring). Imke: “Het is een coachingstraject waarin startende ondernemers alle onderdelen van het ondernemen voorbij zien komen, zodat ze op een juiste manier hun bedrijf kunnen starten. Gedurende het traject worden ze begeleid door professionele trainers vanuit Coachweb en ondernemerscoaches uit de gemeente Maashorst. Ook de gemeente Maashorst speelt een faciliterende rol.”

  Waardevolle ontdekkingsreis
  Medio april ontvingen 17 deelnemers hun certificaat. Dat zijn ze niet allemaal; sommigen ontdekten dat een carrière als zelfstandig ondernemer toch niet hun voorkeur heeft. Imke: “Zij zijn erachter gekomen dat ze wat anders willen. Ook zo’n ontdekking doen, onder begeleiding van een coach, is bijzonder waardevol. Het is super fijn om dit traject aan starters aan te kunnen bieden.”

  In de startblokken
  Inmiddels staat een verse groep starters klaar voor een derde Mistfits Vliegende Start-traject. “We hebben de feedback van de pilotgroepen verwerkt en daarmee het traject verder geoptimaliseerd”, vertelt Imke, die ook enthousiast is over de samenwerking met de gemeente Maashorst. “Daar staat het ondersteunen van startende ondernemers hoog op de agenda. Op dit moment bespreken we bijvoorbeeld het duurzaam inzetten van dit traject, zodat we zoveel mogelijk starters kunnen blijven helpen in het realiseren van hun ondernemersdroom.”
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen
 • Expertgroep Innovatie & Duurzaamheid

  Op vrijdag 8 april is de eerste bijeenkomst van de expertgroep innovatie&duurzaamheid. We gaan een eerste inventarisatie maken van wat er allemaal al gebeurt in Maashorst, en wat wensen en ideeën zijn op het gebied van duurzaamheid.
  Ben je al met het thema duurzaamheid bezig of heb je wensen/ideeën? Meld je dan aan voor deze bijeenkomst op 8 april van 1400-1600/1630u met aansluitend een borrel.

  Aanmelden kan via deze link:
  https://forms.gle/GVAhKs5aDEc2k8Ue7

  of via marga@eigenwijzermaashorst.nl 

  In verband met voorbereiding graag aanmelden vóór maandag 4 april 1200 uur.
  Mocht je er niet bij kunnen zijn, laat ons dan weten wat je al doet, wat wensen en ideeën zijn van jou en/of jouw organisatie, zodat we een compleet beeld krijgen voor de inventarisatie.
  ...
  Lees meer
  Marga Huijbregts
 • Opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne

  Nederland maakt zich op voor grootschalige opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Samen met andere gemeenten in de veiligheidsregio Brabant Noord-Oost zet de gemeente Maashorst zich in om de eerste 1000 opvangplekken binnen 14 dagen te realiseren (voor 21 maart).
  Specifiek voor de gemeente Maashorst houdt dit in dat we op korte termijn 100 tot 200 vluchtelingen willen huisvesten. Dat gebeurt bij particulieren die zich hiervoor gemeld hebben, maar ook in gemeentelijke panden die we daarvoor komende week vrij gaan maken.
   
  De gemeentelijke panden die we willen inrichten voor de vluchtelingen, zijn op dit moment niet in gebruik als woonruimtes. Een heleboel praktische zaken zoals bedden, matrassen, slaapzakken, dekens, gordijnen, handdoeken, opslagruimte voor eten (o.a. koelkasten), hygiëne middelen, mobiele keukens en mobiele douches ontbreken dan ook. Als gemeente beschikken we helaas niet zelf over al dit materiaal in voldoende mate. We komen daarom graag in contact met bedrijven, organisaties en particulieren die ons spullen in bruikleen kunnen geven.
  Tevens komen we graag in contact met personen die Oekraïens en Nederlands spreken en die we kunnen benaderen om informatie te vertalen dan wel op te treden als tolk waar nodig. Dat helpt ons om deze vluchtelingen zo goed mogelijk te helpen.
   
  Als u ons kunt helpen komen we graag met u in contact via het speciale emailadres oekraïne@gemeentemaashorst.nl. Wij nemen dan contact met u op.
  Hopelijk lukt het ons zo om met gezamenlijke inzet snel gedegen plekken te realiseren voor Oekraïners.
  ...
  Lees meer
  Imke Claassen