Ondernemend Maashorst
Terug naar nieuwsoverzicht

Innovatiesubsidie voor startups in Noordoost-Brabant

Imke Claassen, 02-06-2023
Om het innovatieve vermogen van het Brabantse bedrijfsleven in deze uitdagende tijden van toenemende personeelstekorten en hoge grondstofprijzen te ondersteunen, heeft de provincie Noord-Brabant in 2022 de SIR-regeling ingesteld. SIR staat voor Stimulering van Innovatie in de Regio.  
De regeling is bedoeld voor zowel mbk-ondernemingen als innovatieve startups uit alle economische sectoren in Noordoost-, West- en Midden-Brabant en met ingang van 2023 ook in Zuidoost-Brabant. In onze regio wordt de regeling uitgevoerd door de provincie Noord-Brabant in samenwerking met AgriFood Capital en RNOB.
 
Tot 15.000 euro voor startups
In Noordoost-Brabant is het subsidieplafond voor mkb’s (357.000 euro) voor dit jaar al bereikt. Maar voor innovatieve startups is nog steeds subsidie beschikbaar. Het subsidiepercentage bedraagt 50% tot een maximum bedrag van 15.000 euro. 
 
De subsidie is bedoeld voor haalbaarheidsprojecten gericht op innovatie-initiatieven in de vroegste fase van de ontwikkeling. Hiermee kunnen bedrijven de eerste stappen zetten naar innovatieve producten, diensten en productieprocessen, die bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke opgaven zoals klimaatverandering, mobiliteit en verduurzaming van de voedselketen. De innovatieve startups die in aanmerking voor de regeling komen, staan minder dan drie jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en hebben (nog) geen omzet.

Meer info: Innovatiesubsidie voor startups in Noordoost-Brabant (rnob.nl)