Ondernemend Maashorst
Terug naar nieuwsoverzicht

Première My Borrowed Heritage in Nederland!

Efie Derksen, 04-08-2021
Aankomende 19 september zal de première plaatsvinden van een bijzondere documentaire in theater Markant in Uden!

Een bijzondere documentaire gemaakt uit liefde en passie voor de folklore uit voormalig Joegoslavië. De Udense Efie Derksen gaat op onderzoek uit naar het behoud en de toekomst van het culturele erfgoed en wil tegelijkertijd de rest van de wereld dit prachtige stukje Europa laten zien.

Het is een droom die uitkomt. Efie is geen filmmaakster, maar heeft het voor elkaar gekregen een professionele documentaire te maken. Met behulp van crowdfunding, professionals en eigen investering is het haar gelukt!

Voormalig Joegoslavië staat vooral bekend om de heftige oorlogsverhalen, maar het is tijd om die andere kant, het rijke culturele erfgoed, aan de rest van de wereld te laten zien. Het leven daar, de tradities, klederdracht, muziek en dans zijn prachtig in beeld gebracht. De vraag of folklore nog een plek heeft in de huidige 21e eeuw staat centraal in deze documentaire. Nog voor dat het te laat is wilde Efie dit alles in deze documentaire vastleggen.

Over Efie
Efie is een geboren en getogen 'Ujese'. Zij en haar zus zijn opgegroeid met muziek en dans uit de Balkan. Haar Nederlandse ouders hebben elkaar op een internationaal folklorefestival in Hongarije leren kennen. Ze volksdanst al haar hele leven en in 2017 danste ze zelfs 3 maanden bij een folklore-ensemble in Banja Luka, Bosnië en Herzegovina. Daar is ook het idee voor deze documentaire ontstaan is. Benieuwd naar het hele verhaal? Kom dan vooral kijken!

Zondag 19 september
15:00uur
Markant Theater Uden.

Tickets: https://www.markantuden.nl/agenda/2100/Efie_Derksen/My_Borrowed_Heritage

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XC9dqJkm2Mg