Ondernemend Maashorst
Terug naar nieuwsoverzicht

Verlenging maatregelen Uden tegemoetkoming ondernemers

Secretariaat UOV De Kring, 19-02-2021
De Gemeente Uden zal de maatregelen verlengen die vorig jaar zijn toegepast om ondernemers financieel tegemoet te komen. Die verlenging geldt vanaf 1 januari 2021 tot 1 juli 2021. 

Het gaat daarbij om de volgende maatregelen:
 
1.      Geen terrashuur en recht van opstal voor horecaondernemers.
2.      Kosteloze verruiming van de terrassen voor horecaondernemers tot maximaal het aantal tafels zoals in de situatie vóór corona (en op voorwaarde dat het fysiek kan), zodat 1,5 meter afstand bewaard kan worden, vanaf het moment dat de horeca weer open mag tot 1 november (einde herfstvakantie), onder de voorwaarden dat u plaatsmaakt voor eventuele evenementen op de Markt en dat u na 1 april alleen nog parasols plaatst (geen overkappingen). 
3.      Geen marktgeld voor marktkooplui met niet-essentiële waren.
4.      Geen kosten voor uitstallingen op gemeentegrond in het centrum (precario).
5.      Geen gevelreclamebelasting.
6.      Behoud/voortzetting van de fysieke maatregelen in het centrum (borden, pijlen e.d.) om aandacht te vestigen op de landelijke richtlijnen.
 
Daarnaast worden eveneens de maatregelen verlengd voor maatschappelijke instellingen vanaf 1 januari 2021 voor de periode van gedwongen sluiting of ingrijpende beperking van de reguliere activiteiten als gevolg van de coronamaatregelen:
7.      Geen huur voor verenigingen en stichtingen in gemeentelijke ontmoetingspleinen en andere maatschappelijke accommodaties (m.u.v. commerciële instellingen en partijen die de volledige huur al gecompenseerd krijgen).
8.      Geen huur voor verenigingen en stichtingen die gebruik maken van de gemeentelijke sporthallen en/of van gemeentelijke buitensportaccommodaties. Dit geldt met terugwerkende kracht voor de periode Q4 2020 en voornemens voor de perioden Q1 en Q2 2021.
9.      Geen huur voor gebruik van de sporthallen door scholen. Dit geldt met terugwerkende kracht vanaf de start van het huidige schooljaar 2020-2021.
10.   Slechts 50% van de servicekosten voor commerciële gebruikers van Muzerijk.
11.   Coulance bij toepassing van het boetebeding bij intrekken van reservering van een gemeentelijke accommodatie.
12.   Eerdere verstrekking van subsidies voor Q3 en Q4 van 2021.
 
De gemeente hoopt met deze maatregelen de economische en maatschappelijke effecten van de coronacrisis enigszins te verzachten.