Ondernemend Maashorst
Terug naar nieuwsoverzicht

Misfits Vliegende Starters Helga en Femke

Imke Claassen, 12-12-2023
Wij zijn Helga Wijnen en Femke Raijmakers uit Odiliapeel. Wij zijn bezig een B&B op te starten. Helga heeft haar baan in het onderwijs opgezegd om de verbouwing en opstart te realiseren. Femke werkt de komende tijd nog door in het onderwijs en daarnaast werkt ze de avonden en weekenden mee in ‘t Klooster. 
De ouders van Helga hebben 12 jaar geleden het voormalige klooster van Odiliapeel gekocht en zijn daar een groep accommodatie gestart onder de naam Vino Grando. Wij sprongen de laatste jaren regelmatig bij om dit alles te onderhouden en klaar te maken voor de groepen. We droomden ervan om het een keer van ze over te nemen. Nu is deze droom werkelijkheid geworden. 
Momenteel zijn we bezig met een grootse verbouwing om 5 gastenkamers te realiseren in het pand. Ons doel is om in april weer gasten te kunnen ontvangen. Van daaruit dromen we verder naar een lunchroom met terras. Al onze passies komen hier bij elkaar, lekker eten, lekkere wijntjes en lekker slapen. We kunnen niet wachten om de voorbijkomende fietsers en dorpsgenoten bij ons op het terras te mogen ontmoeten. 
Als juffen wisten we niet wat ondernemerschap in zou moeten houden. Een carrière switch, het roer om, ik vertrek… (gelukkig wel in ons eigen dorp), er kwam zoveel op ons pad. Een ondernemersplan moest er geschreven worden, vergunningen aangevraagd, cursussen gevolgd, financiering geregeld, daar konden we best wat hulp bij gebruiken. Imke sprak ons aan op een brainstorm-avond vanuit de gemeente en attendeerde ons op het Vliegende Start Traject. Wij waren enthousiast dat dit zomaar op ons pad kwam en hebben meteen “ja” gezegd. Fijn en erg waardevol om dit samen met andere startende ondernemers te mogen doen. Het schrijven van een ondernemersplan maakte ons bewust van veel zaken die er komen kijken bij het starten van een onderneming en stapje voor stapje komen we steeds verder. 
Als we in de toekomst kijken voor over bijvoorbeeld 5 jaar. Dan willen we  samen volop aan het werk zijn in onze B&B mét lunchroom en terras.