Ondernemend Maashorst
Terug naar nieuwsoverzicht

Misfits Vliegende Starter Karen van Eert

Imke Claassen, 19-01-2024
Mijn naam is Karen van Eert en ik ben 34 jaar oud. Mijn passies en hobby’s zijn om creatief bezig te zijn, sporten en vitaliteit, het bereiden van lekker eten en daarvan te genieten samen met vrienden en familie. Op het moment volg ik naast de training van Misfits (Vliegende Start) een programma waarin ik o.a. gesprekstechnieken leer en het vak NLP naar voren komt. In deze training ‘Coaching en gedragsbeïnvloeding' hoop ik mijn kennis te verbreden op het gebied van coachen. Naast dat ben ik op het moment werkzaam in een sportschool. Ik geef daar groepslesjes, begeleid mensen in de fitness en over 3 weken start ik met een personal trainingsprogramma, zodat ik ook meer 1 op 1 kan gaan werken. Een half jaar geleden werkte ik per week nog 40 uren op kantoor en 15 uren in de horeca. Met beide ben ik gestopt om het hele roer om te gooien. Dit was mega spannend, maar tegelijkertijd voelde het zo goed. Eindelijk was IK aan de beurt.
Tijdens mijn baan in de horeca en tevens als management assistent bij de rechtbank ben ik er achter gekomen dat het mij ligt om met mensen te werken. Ik vind het fijn om mensen om mij heen te hebben en het liefst wil ik iets toevoegen en deze personen blij maken. Het aller liefste wil ik ze helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Naast dat een eigen horecazaak mij erg leuk en interessant lijkt (dat is de reden waarom ik bij Misfit terecht ben gekomen) ben ik meer bij mezelf gaan kijken en durf ik eindelijk toe te geven dat mijn droom voor nu toch ligt bij het coachen. Als ervaringsdeskundige wil ik jongeren helpen die kampen met een eetstoornis. Ik heb zelf mijn eetstoornis, die ik zeker 12 jaar had, 3 jaar geleden overwonnen en de struggel die het met zich meebrengt is groot en beangstigend als je kijkt naar je toekomst. Met goede hulp, kijk op je verleden en methodieken waarin je jezelf leert kennen kan je leven veranderen en daarin wil ik graag bijdragen!
Mijn droom is om een eigen praktijk aan huis te hebben waar ik jongeren kan helpen die kampen met zichzelf. Ik kan met hen de natuur in voor een wandeling, ik wil gesprekken met hen voeren en het aller belangrijkste: ik wil er voor ze zijn. Toen ik 5 jaar geleden zelf de juiste hulp had gevonden kwam ik er achter dat ‘gehoord voelen’ en jezelf leren kennen via bepaalde technieken mij zoveel heeft gebracht. Ik probeer me nu in kennis te vergroten, zodat ik de juiste coaching technieken en methodieken kan toepassen en vooral goed te luisteren naar zijn of haar verhaal, verleden en struggels. Het is mijn droom om deze mensen blij te maken, weer te laten genieten van het leven en te laten inzien dat ook zij er mogen zijn en kracht in zich hebben.
Tijdens de ondernemingsopleiding van Misfits heb ik de fijne kneepjes op ondernemingsvlak mogen leren en dat heeft me zo erg geholpen. Naast dat was de klas ontzettend fijn en hebben we elkaar geïnspireerd, vertrouwen gegeven en bijgestaan waar nodig. Er zijn vriendschappen ontstaan, super waardevolle connecties en deze hulp waardeer ik enorm! Ook in de toekomst zal dit nog van pas komen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Van een businessmodel maken tot het delen op social media, pitchen van jouw eigen bedrijf tot fijne analyses en oefeningen. Alles kwam aan bod en dat was interessant en leerzaam.
Over 5 jaar hoop ik dat ik dan een goedlopende praktijk heb waar ik al veel jongeren heb mogen helpen. Dat mensen mij weten te vinden en vertrouwen hebben in de hulp die ik hen aanbied. Ik heb dan nog meer kennis opgedaan door trainingen en cursussen en sta sterk in het gene wat ik doe. Ook daaromheen kan ik mijn passies zoals werken in een sportschool (wellicht op ZZP basis) en vitaliteit combineren.