Ondernemend Maashorst
Terug naar nieuwsoverzicht

Misfits Vliegende Starter Merel Kuitert

Imke Claassen, 28-11-2023
Mijn naam is Merel Kuitert, 26 jaar en Bibliothecaris en ondernemer. Ik geef (boek- en) bierproeverijen onder de naam ‘Books, Beers and Beyond’, waarbij ik mijn kennis en kunde inzet voor een ontspannende, leuke middag of avond. 
Mijn ondernemersdroom is per ongeluk ontstaan uit enthousiasme: Ik gaf al wat bierproeverijen voor vrienden en familie, maar wilde het een stukje professioneler maken en besloot me in te schrijven voor de Kamer van Koophandel. Ik heb altijd al veel kennis van bier opgehaald door cursussen en werken in de horeca, maar nadat ik zelf een paar keer had gebrouwen (thuis en bij een brouwerij) wilde ik de hobby nog breder trekken en mijn kennis en enthousiasme delen.
Ik zou het gaaf vinden als mensen in Maashorst en omgeving me weten te vinden wanneer ze denken aan bierproeverijen. Ook zou ik meer willen doen dan de standaard bierproeverijen: Boek- en bierproeverijen, alcoholvrije bierproeverijen, bierproeverijen in de horeca en meer.  
Waar ik nog hulp bij kan gebruiken via het Misfits traject is een stukje hulp in marketing: Hoe bepaalt je je doelgroep en hoe bereik je ze, maar ook een stukje administratie, dat vind ik immers erg moeilijk. Het meest waardevol vind ik echter het contact met andere ondernemers en hoe goed je elkaar kan helpen met verschillende dingen. Dat had ik van te voren niet gedacht.
Over 5 jaar hoop ik dat ik wel elke week een bierproeverij heb en deze nog verder toe te spitsen op de wensen van de doelgroep en mijn eigen expertise. Ik hoop dat tegen die tijd inwoners van de gemeente me goed weten te vinden!